Teambuilding

Teambuilding

Som Skolkonsult erbjuder jag mina tjänster som så kallad korttidsrektor. Detta kan jag då erbjuda under kortare perioder där rektorsrollen i skolan fattas. Med över 30 års erfarenhet som rektor på olika skolor har jag den breda och långa kompetens som krävs för att hjälpa  din skola ska hålla sig flytande tills nästa rektor har möjlighet att tar över.

Kortidsrektor för skola

Oavsett uppdrag så har jag en kort startsträcka till det nya arbetet. Detta gör det möjligt för mig att snabbt sätta mig in i skolan och anpassa ledningen efter er skolas specifika förutsättningar och önskemål.

Vad utmärker ett bra Team??

Och vad innebär det egentligen att vara korttidsrektor? Jo, det innebär att jag har möjlighet att kliva in i situationer där din skola står utan rektor. Under en kortare tid står jag få för ledningen, och framför allt upprätthållandet, av skolan. Jag ser kort och gott till att stå som rektor när ordinarie inte kan vara på plats. Lagen kräver nämligen att en skola står under ledningen av en rektor.

När behövs det?

Det kan finns många anledningar till att luckan som rektor står tom under kortare perioder. Till exempel kan det bero på en sjukskrivning eller kanske en utdragen rekryteringsprocess. Vid skolstart är det också vanligt att skolan ännu inte hittat rätt person för jobbet. Och även i mitten av terminen händer det att rollen står tom mellan två rektorer efter att tidigare slutat.

Hur länge en skola kan tänkas behöva en inhoppande rektor kan variera. Det kan sträcka sig allt mellan väldigt korta perioder på 1 månad till över ett halvår. Det hela kan bero på de utmaningar och förutsättningar skolan står inför just nu, eller när den nye ordinarie rektorn tar över. Oavsett vad din skola har för behov är du varmt välkommen att höra av dig så pratar vi vidare om era specifika behov.