Rektorshandledning

Rektorshandledning

Behöver du som rektor eller skolledare hjälp och handledning med svåra processer i karriären? Lugn, jag hjälper dig! Med lång och bred erfarenhet av rektorsrollen kan jag erbjuda mina tjänster. Jag hjälper dig bland annat med rektorshandledning till dig som vill ha stöd och rådgivning. 

Vad innebär rektorshandledning?

Alla behöver stöd ibland. Och när det kommer till stöd i karriären är det bra att kunna rådfråga experter och personer vars erfarenheter du kan känna igen dig i. Vi har suttit i samma båt. 

Rektorshandledningen kan gå till på olika sätt. Antingen går den att ta via telefon, videosamtal eller besök om det är möjligt och nödvändigt för situationen. Det är du som avgör. Jag anpassar självklart alltid tjänsterna efter dina specifika behov och önskemål. Det viktiga är att du får en knuff i rätt riktning. Här nedan finns ett urval på tjänster som jag erbjuder:

Rektorshandledning inför utmaningar

Dels erbjuds hjälp till dig som har erfarenhet av rektorsrollen men som önskar få handledning i specifika utmaningar du möter i din karriär. Det kan handla om hur du organiserar schemaläggningen på bästa sätt, eller hur elevhälsan ska organiseras. Skolkonsult finns också till för dig som vill ha hjälp med att hitta nya sätt att engagera personalen att utveckla skolan och miljön. 

Skolinspektion

Jag finns även tillgänglig för dig som inväntar ett besök från skolinspektionen. Vi går då igenom förutsättningarna och ser hur vi kan förbereda skolan på bästa sätt. Om du redan haft besök av skolinspektionen och önskar rådgivning kring åtgärder kan vi också bistå med hjälp och rådgivning – även efter besöket.

Handleda ny rektor

Vid anställning av en ny rektor kan det vara bra att erbjuda extra handledning från någon som besitter erfarenhet av yrket. Jag har således möjlighet att handleda och lära upp den nya rektorn för att effektivisera den första tiden på det nya jobbet och göra övergångsperioden lättare. 

Vill du ha handledning och stöd i din roll som rektor eller erbjuda hjälp till en nyanställd? Varmt välkommen att ringa eller mejla!