Arkiv: Referenser

Referens

God morgon. Ville bara säga att vi blev helt gröna i återbesöket från Skolinspektionen! Tack snälla, du tog oss från rött till grönt!

Lärare på Gymnasieskola i Gävle

Jag vill bara säga ett stort tack för din inspiration som du har gett mig under denna tid i Gävle. Jag har fått mer energi och motivation till att utveckla både mig och skolan.

Framförallt har tävlingsmänniskan i mig kommit fram och jag ska få bort så många F som möjligt. Tidigare har jag fångat upp treorna i början av läsåret, men nu förstår jag att man ska ta dem redan i ettan och därefter följa upp och ha koll betydligt mer än vad vi har gjort.

Stort tack och trevlig sommar! ????

Verksamhetschef

Krister är mycket kunnig inom skolområdet och har med stort engagemang tagit sig an ett komplext uppdrag och har också åstadkommit väldigt mycket på kort tid. Han har förmågan att snabbt sätta sig in i sammansatta frågor och skapa sig en relevant bild av situationen. Han är en duktig ledare med ett starkt engagemang för både elever och personal

Lärare på ett av Skolkonsults uppdrag

Sen måste jag bara säga en sak till ….. att jag är väldigt glad att fått vara en del av ditt arbete på denna skolan, att få jobba ihop och för dig/oss på (…………) en liten del i det stora hela men ändå stor betydelse för oss här. Att få ha en proffsig Rektor som vet kan och vill … som vi /jag har stor respekt för att sen du skall lämna oss gör lite ont i själen, för nu känner jag mig tryggare än någonsin hoppas (….) kan axla allt du har gjort och att hon fortsätter med ditt arbete i samma stil, Hoppas hon har skinn på näsan så ingen kör över henne, det kan jag känna en liten oro för bara men tack Krister för allt du gjort för mig och oss på skolan, det gör att vi tycker det är roligt att komma hit och att det är värt att kämpa för!!!
TACK

Sandra Haag, Kvalitets- och utvecklingsansvarig inom Academedias gymnasiesegment

Jag och Krister har arbetat tillsammans i ett par omgångar, båda gångerna i relation till skolor med mer eller mindre omfattande utvecklingsbehov. Krister är en doer med stort engagemang för både individ och organisation. Han har förmåga att se både helheten och detaljerna och har i de sammanhang där vi arbetat tillsammans lyckats med att åstadkomma betydande förändringar på relativt kort tid.

Hr ansvarig Academedia Gymnasieskolor

Krister lyckades skapa förtroende hos skolans ledningsgrupp,fackliga parter och medarbetare, trots flera tuffa beslut och svåra samtal. Krister genomförde sitt uppdrag på ett klokt och handlingskraftigt sätt, med den fingertoppskänsla som krävs vid förändringar.

Fredrik Ericsson, Skolchef

Jag har haft förmånen att jobba ihop med Krister i omgångar de senaste åren. Krister har då varit rektor eller tillförordnad rektor för skolenheter med mycket stora behov av förbättringar. Krister har tillträtt som skolledare på de skolorna just för att behoven varit stora. Krister har framgångsrikt utvecklat en fungerande struktur på skolorna. Än viktigare och kanske svårare har Kristers arbete med att vid de aktuella skolorna utveckla tryggheten och en fungerande studiemiljö för elever såväl som personal. Krister har även genomfört organisationsförändringar på ett sätt som inneburit att det blivit ordning på skolans ekonomi samtidigt som han hanterat svåra personalrelaterade frågor mycket bra i samband med förändringar av organisationen

Verksamhetschef AcadeMedia

Jag säger det igen. Tack för din energi och humor, den har tagit mig framåt i tuffa stunder detta år. Ditt elevfokus är totalt och det är det du betytt för skolan, vill jag att du ska veta att jag sett och förstått. Jag är stolt över att fått arbeta med dig. Du har gjort en enastående insats för eleverna och skolan.

Friskolornas Riksförbund

Tack Krister för att du gjorde ett så intressant, kunnigt och bejublat framträdande på vår Starta skola kurs!